Barcelona: Homenatge anual a les Brigades Internacionals

Celebrem, un any més, l’homenatge a les Brigades Internacionals. Gràcies a les mesures de seguretat i el compromís del públic, l’acte va ser un èxit tot i el context d’emergència sanitària.

El passat 24 d’octubre, l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya va organitzar, amb la col·laboració del districte d’Horta-Guinardó, el ja tradicional acte d’homenatge a les Brigades Internacionals. Aquest acte, que se celebra cada any a les acaballes del mes d’octubre, commemora el comiat oficial als homes i dones de les Brigades Internacionals, que va tenir lloc el 28 d’octubre del 1938.

L’acte es va celebrar davant del monument a la Brigada Lincoln que es troba al districte d’Horta-Guinardó i va comptar amb totes les mesures de seguretat i aforament corresponents a la situacio de panèmia actual. Van assistir-hi veïns i veïnes del barri, membres d’organitzacions memorialistes, personal docent i investigador, i representants públics i de moviments socials i culturals.

Abans de l’ofrena floral, es van oferir diferents parlaments. El secretari de l’Amical, Eduard Amouroux, va donar la benvinguda al públic assistent i va fer una petita introducció sobre les Brigades Internacionals. A continuació, l’actriu Mireia Clemente, membre del projecte escènic La Voz Ahogada, va oferir una commovedora interpretació del discurs que Dolores Ibárruri ‘La Pasionaria’ va dirigir als brigadistes durant el seu comiat oficial ara fa vuitanta-dos anys.

Els investigadors de la Universitat de Barcelona Ramon Naya i Lourdes Prades van presentar l’exposició itinerant “Multilingüisme i Brigades Internacionals”. L’exposició, organitzada per les Comissions de dinamització lingüística i cultural de les facultats de Psicologia i d’Educació, amb la col·laboració de SIDBRINT i la participació del CRAI Biblioteca del Pavelló de la República, mostra la comunitat multilingüe que es va crear entre les persones que van venir des dels 5 continents per lluitar per defensar la democràcia a Espanya.

Per últim, van intervenir Jordi Font, director del Memorial Democràtic, i la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcon.

L’acte es va tancar amb La Internacional i Els Segadors.

Des de la Junta de l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya volem agrair la presència a tot el públic assistent aixi com el seu compromís amb les mesures de seguretat, que ens van permetre trobar-nos per dur a terme aquest acte d’homenatge i memòria antifeixista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: